Min födelsedagstårta!

2 färdiga marängbottnar
150g mjölkchoklad
1 1/4 + 3 dl vispgrädde
250g frysta, tinade hallon
Garnering:
Jordgubbar
Färska hallon
Gör så här:
1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen, låt stå ca 5 min.
2. Vispa eller mixa chokladen slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar. Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda fösiktigt ner de tinade hallonen i grädden.
3. Häll eller bre ut chokladen i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladen. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
4. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.
Kommentarer
Postat av: poppis
Gash, vad gott det låter!
Postat av: Madde
You bet is was. :D
Trackback